Zodii și perioade: descoperă secretele astrologiei

Astrologia este o știință străveche care explorează influența constelațiilor și a planetelor asupra vieții și personalității umane. Un aspect fascinant al astrologiei este legat de zodii și perioadele lor. În acest articol, vom explora mai în detaliu conceptul de zodii, perioadele acestora și cum acestea influențează viața noastră.

Ce Sunt Zodiile?

Zodiile sunt cele 12 semne astrologice care definesc personalitatea și caracteristicile individuale ale fiecărei persoane. Aceste semne sunt:

 • Berbec (21 martie – 19 aprilie)
 • Taur (20 aprilie – 20 mai)
 • Gemeni (21 mai – 20 iunie)
 • Rac (21 iunie – 22 iulie)
 • Leu (23 iulie – 22 august)
 • Fecioară (23 august – 22 septembrie)
 • Balanță (23 septembrie – 22 octombrie)
 • Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)
 • Săgetător (22 noiembrie – 21 decembrie)
 • Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie)
 • Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)
 • Pești (19 februarie – 20 martie)

Perioadele zodiilor

Fiecare zodie are o perioadă specifică în cursul anului. Iată cum sunt împărțite aceste perioade:

Zodie Perioadă
Berbec 21 martie – 19 aprilie
Taur 20 aprilie – 20 mai
Gemeni 21 mai – 20 iunie
Rac 21 iunie – 22 iulie
Leu 23 iulie – 22 august
Fecioară 23 august – 22 septembrie
Balanță 23 septembrie – 22 octombrie
Scorpion 23 octombrie – 21 noiembrie
Săgetător 22 noiembrie – 21 decembrie
Capricorn 22 decembrie – 19 ianuarie
Vărsător 20 ianuarie – 18 februarie
Pești 19 februarie – 20 martie

Zodii pe luni

O altă modalitate interesantă de a explora zodiile este să le asociem cu luni ale anului. Acest lucru poate oferi o perspectivă unică asupra influențelor lor asupra personalității și vieții noastre. De exemplu, dacă vă întrebați care este zodia pentru data de 21 mai, veți afla că este Gemeni, iar această zodie este asociată cu luna mai.

Zodiile anului

Pentru cei interesați să afle ce zodie domină într-un an întreg, trebuie să țineți cont de data de 21 martie, care marchează începutul anului astrologic. De exemplu, dacă această dată cade în perioada Gemenilor, atunci acel an va fi dominat de energia Gemenilor.

Zodiile după lună

Astrologia se ocupă și cu asocierea zodiilor cu diferite planete și elemente. Aceste asocieri pot oferi indicii interesante despre personalitatea și comportamentul unei persoane. De exemplu, semnele de foc, cum ar fi Berbecul, Leul și Săgetătorul, sunt adesea considerate mai pasionale și pline de energie.

Zodii și Perioade: Ce Să Retinem?

În concluzie, zodiile și perioadele lor sunt o parte captivantă a astrologiei. Ele ne ajută să înțelegem mai bine noi înșine și să explorăm conexiunile dintre personalitatea noastră și influențele cosmice. Fie că suntem curioși despre zodia noastră sau dorim să explorăm conexiunile între zodii și luni, astrologia ne oferă o cale fascinantă de auto-descoperire.

Faqs despre zodii și perioade

Care este zodia pentru data de 21 mai?

Zodia pentru data de 21 mai este Gemeni.

Ce semne astrologice domină într-un an întreg?

Începutul anului astrologic este dat de data de 21 martie, iar zodia care domină în acel an depinde de poziția Soarelui în acea perioadă.

Cum pot afla zodia mea?

Puteți afla zodia dumneavoastră în funcție de data de naștere. Există numeroase calculatoare online de astrologie care vă pot ajuta cu această informație.

Există compatibilitate între zodii?

În astrologie, se crede că unele zodii sunt mai compatibile între ele decât altele. Cu toate acestea, compatibilitatea depinde de mai multe aspecte ale hărții astrologice a fiecărei persoane.

Vezi și:

Photo of author

Genoveva

Lasă un comentariu